Печиво є одним із найдоступніших та улюблених ласощів у світі. Просте і поживне, воно прекрасно насичує, дарує гарний настрій та енергію. Сьогодні на прилавках можна побачити широке різноманіття різних «пєчєнєк», що іноді вводить в замішання любителів ласощів. Які бувають різновиди печива, знають лише досвідчені кондитери. Але ми готові поділитися з Вами цією інформацією, щоб в наступний раз здійснити покупку було простіше.
Печивом називають невеличкий кондитерський виріб із тіста. Щоб приготувати основу для солодощі, іноді до тіста додають різноманітні зерна. Найчастіше звичайне печиво можна зустріти у формі кружочка. Але буває також печиво в формі квадрату, серця, зірочки, звірів та інших чудернацьких форм.
Багато порад як приготувати печиво включають до складу виробу начинку – шоколад, цукати, горіхи, джем, крем, ізюм.
В сучасній кондитерській справі існує безліч рецептів приготування печива. В залежності від консистенції тіста, всі солодощі поділяють на:
При цьому остання категорія поділяється ще на декілька під категорій. Здобні ласощі бувають вівсяними, листковими, збивними або пісочними. Приготувати сучасні різновиди печива можна кожна господарка, для цього знадобляться продукти, які є в наявності в кожному холодильнику.
Для затяжного печива характерна шарувата структура. Воно містить менше жирів, цукру, має меншу крихкість. Вважається, що затяжне печиво є дієтичним, його в невеликій кількості можуть собі дозволити навіть люди з проблемами травлення.
Цукрове печиво дуже ароматне та смачне, має пористу, крихку структуру, легко ламається та буквально тане в роті. Часто такі смаколики виготовляються з малюнком на лицьовій поверхні, в тому числі, для більш привабливого зовнішнього вигляду.
Здобний різновид містить багато цукру, жирів, яйцепродуктів. Його склад може бути різний ,в залежності від бажаного результату. Тобто, є маса рецептів як приготувати печиво здобне, і всі вони призведуть до створення виключного шедевру смаку!
Тепер Ви не заблукаєте в широкому та безкрайому світі печива. Приємного апетиту!