Хліб і випічка - це основа кулінарних традицій будь-якого народу. Складно уявити собі українську кухню без такого традиційного виду випічки, як хліб. З ним пов'язано безліч звичаїв і традицій нашого народу. Ніхто не знає, коли вперше з'явився хліб, проте відомий той факт, що в Київській Русі його вже пекли. Уже в той час існувала професія пекар, а якість виготовлення випічки контролювалася.
Традиційно, види хліба в Україні ділилися на пшеничний, житній, ячмінний, кукурудзяний. Західна Україна вважала за краще випічку з додаванням ячмінного, кукурудзяного борошна, Слобожанський край додавав гречані домішки. На півдні України вирощували найбільшу кількість пшениці, тому хліб тут вирощували, відповідно, в більшій мірі, пшеничний.
Найбільшу популярність серед борошняних виробів придбав пшенично-житній та житньо-пшеничний хліб. Розглянемо докладніше ці види хліба (назви вказані вище):
У цій статті були перераховані сорти хліба (назви) найбільш популярного на території України.Тепер Ви знаете, на яку випічку слід звернути увагу при плануванні оптових закупок чи просто до столу.