Кожна господиня випікає іноді хліб удома, але не всі знають, як спекти коровай для свята. Адже головне в короваї не тільки смак, але і зовнішній вигляд. Оригінально прикрашений коровай привнесе святу незвичайну нотку. Гарний коровай святковий (символ вірності) - це невід'ємний атрибут весілля.

Святкові короваї

Після приготування тіста йому необхідно дати підійти. У цей час можна зайнятися приготуванням прикраси для декору майбутнього виробу. Для нього тісто роблять прісне, в результаті воно повинно бути туге і пружне. Прикрашений коровай святковий (символ достатку) подарує незабутні враження вашим близьким і знайомим.

Декор для короваю

Найчастіше на верхівці короваю споруджують сільничку. Її спорудити не складе ніяких труднощів. Сільницею прикрашають весільні або короваї для зустрічі гостей. Для того, щоб зробити сільничку необхідно: вирізати з розкачаного тіста смугу і розділити її на три частини. Потім зі смужок сплетіть косичку. Після чого з'єднайте два кінці разом. Ще за часів Київської Русі свято з короваєм стало невід'ємною частиною свята.

Дуже часто на короваї можна зустріти фігуру аквилегию. Її зробити неважко, для цього потрібно: розкачати тісто і вирізати з нього п'ять кіл, кожне скласти навпіл і потім викласти з них коло. Коровай – святковий атрибут, який виготовляється не на кожне свято. Кожен з них символізує певну подію.

Після того як тісто підійшло, його слід підготувати до випікання. Для цього скачайте його в кулю і покладіть в форму для випікання, попередньо прикрасивши заготовленими фігурками. Пекти його необхідно при температурі 180 градусів. Фігурки можна приліпити не відразу, а за 15 хвилин до готовності виробу. Кріплять прикраси за допомогою сирого яйця. Якщо дотримуватися всіх обумовлених етапів приготування, то коровай вийде незабутньо красивий.

Коровай можна прикрасити так само і ромашкою. Для цього необхідно зробити гурток невеликого розміру по краям необхідно зробити глибокі розрізи по діаметру і потім надати їм форму пелюстки. Таким чином, вийде квітка. Що б вона була об'ємна, необхідно зробити ще одну квітку і покласти одне на одну. Щойно виготовлені святкові короваї дуже м’які та смачні.