Цей чудовий булочний виріб бере своє коріння від австрійських пекарів. Вперше їх почали випікати в Австрії з 13 століття. Популярні вони стали лише в 18 столітті, коли офіцер австрійської армії відкрив у Франції лавку для випікання круасанів. Булочний виріб круасан (історія походження почалася на початку тринадцятого століття) знають по всьому світу на сьогоднішній день. Багато відомих людей того часу відзначали вишукану кухню Франції, особливо круасани. У 19 столітті цей виріб став невід'ємною частиною сніданку.

Історія походження круасану

Види круасанів

Сучасний круасан, походження, якого почалося ще в 13 столітті, має зараз безліч видів. Це можуть бути як круасани класичні з листкового тіста, так і різні варіації смаків. Ці ласощі включені в меню кожного дорогого готелю по всьому світу. Мають постійний попит круасани з шоколадною начинкою або з сиром і шинкою. Так само існують порожні ласощі, але до них часто подають джем і каву.

Протягом довгих років круасан вважався характерним частуванням виключно у французьких закладах. Однак в 1970 році відбувся переворот. Винайшли нову технологію виготовлення готових наполовину круасанів з можливістю допікати їх на місці. Сучасний круасан, походження назви у якого бере коріння у 17 столітті, став невід'ємною частиною французької кухні. Як підсумок, на сьогоднішній день майже половина всієї продукції, що виготовляється у французьких пекарнях продається в замороженому вигляді.

Вперше ласощі було спечено у Франції, відповідно круасан походження слова бере своє коріння від французького слова, яке в перекладі означає - місяць (півмісяць). Вперше дав йому таку назву Людовик 16.

Круасан припав до смаку людям по всьому світу. На сьогодні існує безліч рецептів приготування круасану. У кожній країні є своя культура приготування і вживання цих ласощів. Наприклад, в Італії після 11 години дня ви не зможете знайти жодного круассана в магазинах, так як їх буквально змітають з прилавків. Його можна приготувати вручну вдома, для цього знадобиться не багато інгредієнтів і вашого часу. Булочні вироби круасани, історія бере своє коріння із середніх епох, підійдуть до кожного столу.